Conopida la cuptor

Conopida la cuptor

Fina, usoara si sanatoasa.

Conopida la cuptor este un deliciu de flori fara miros intr-o paleta discreta de culori, placuta privirii si benefice organismului.

Conopida si sora sa mai tanara brocoli sunt recunoscute prin calitatile lor curative, fiind antioxidante naturale. De asemenea, datorita lipsei de colesterol, a unui indice caloric si glicemic mic si a calitatii sale, aceasta leguma poate fi inclusa in dieta persoanelor care vor sa slabeasca sanatos. Mie imi place conopida si imi place sa o incerc in cat mai multe variante. Un mod usor de preparat este la cuptor.

Acest preparat delicios iti excita usor si sigur papilele gustative si devi dependent de savoarea lui.

Ingrediente:

– o bucata conopida mijlocie

– o bucata brocoli mica

– un pahar iaurt slab sau smantana pentru gatit

– 50/100 g branza de vaci dietetica sau branza proaspata de vaci

– 1 ou

– 40 g unt

– o lingurita ketchup de casa (facultativ)

– verdeata taiata fin

Mod de preparare:

Se curata si se spala bine conopida apoi se fierb buchetelele desprinse de pe cotor in apa cu sare si delikat (facultativ). Cand este aproape fiarta (dar nu moale) se pun in acelasi vas florile de brocoli si se lasa aproximativ 5 minute sa fiarba (mai mult se oparesc).

In acest timp se prepara o crema simpla formata din branza slaba de vaci maruntita bine cu dosul furculitei, un ou, un pahar de iaurt sau cutiuta de smantana pentru gatit, frunze de patrunjel taiate marunt si lingurita de ketchup. Crema obtinuta trebuie sa aibe consistenta unei smantani tari.

Se aseaza florile din legume, strecurate in prealabil, intr-un vas de yena de marime mijlocie uns cu unt. Se toarna crema si se amesteca usor fara a se rupe sau sfarama ” florile ” albe si verzi. Dupa ce s-a omogenizat compozitia, se niveleaza, apoi se rade cascaval sau branza pe desupra si o lingurita de ketchup pentru aspect.

Vasul se introduce in cuptorul incalzit in prealabil si se lasa 50-20 de minute pana capata un aspect placut. Se serveste calda sau rece ( mie imi place calda) simpla sau cu smantana turnata usor pe deasupra dupa gust.

Pofta buna!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s